Hej
Satt med telefonen när det i mitt Instagram flöde kom upp recept på tekakor. Så jag slog två flugor i en smäll. Ställde mig snabbt och gjorde detta recept. Grillade hamburgare stod på kvällensmeny, dessa bröd passade ypperligt som hamburgerbröd också. Så nu fick jag supergott bröd till middagen och goda tekakor till morgondagens söndagsfrukost, perfekt !!!! Formen på tekakorna blev dock mer som bullar än tekakor men, men goda blev dom :)




Glutenfria tekakor (12 st)
50 g jäst
450 g (4 1/2 dl) mjölk
15 g (1 1/2 msk) fiberhusk
45 g (1/2 dl) rapsolja
35 g (1/4 dl) ljus sirap
1 tsk salt
90 g (ca 2 1/2 dl) glutenfria havregryn
390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
- Smula ner jästen i en bunke.
- Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
- Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 5 minuter.
- Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt, gärna i assistent.
- Mjöla degen med mjölmix runtom och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och dela den i 12 bitar.
- Rulla bitarna till bollar och platta ut till tekakor. Lägg tekakorna på plåtar med bakplåtspapper.
- Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Receptet är taget från allas.
Lycka till // Madeleine
0