Madeleine

Ljuvliga Kardemummabullar,-Glutenfria
 
Min hemlighet när jag bakar är att alltid låta det jäsa mycket längre än orginal receptet. Man får till 99% ett mycket bättre och saftigare resultat.

Glutenfria kardemummabullar


50 g röd jäst
5 dl lättmjölk
2 msk fiberhusk
150 g rumsvarmt smör
1 dl mörk sirap
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 msk mald kardemumma
ca 10-12 dl (600-720 g) glutenfri mjölmix

 

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk mald kardemumma

 

Uppvispat ägg och pärlsocker till garnering

Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken

Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.

Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 2 timmar.

Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix och degen är för kladdig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över plattorna.

 
Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm (för 20 st). Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.

Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter.

   
 
Lycka till // Madeleine
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress