Madeleine

Våga göra din egna tårtbotten,- Glutenfri
 
Hej !
 
Våga göra din egna glutenfria tårtbotten. Tog mig ett par år att våga mig på att göra tårtbotten igen, då jag misslyckades en del i början. Men blir så glad i själen varje gång jag nu lyckas och vill då gärna dela med mig till dig och hoppas att du blir inspirerad.
 
Så för att lyckas med den glutenfria tårtbotten, vad är hemligheten ? Tålamod !!!
 
Tårtbotten: Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader. Smöra och ha i potatismjöl i formen.
 
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl Glutenfri mjölmix.( Du kan välja att ha två dl potatismjöl istället för 1 dl glutenfri mjölmix.)
1 tsk vaniljpulver
1.5 tsk bakpulver
 
Vispa ägg & socker länge. Så pass länge att smeten blir vit och skummig.
Blanda i potatismjöl,glutenfritt mjöl, vaniljpulver och bakpluver i en bunke för sig. Sikta ner de torra ingredienserna i smeten med ägg & socker. Vänd försiktigt smeten med en slev. Nu är den redo att hällas över i sin springform med avtagbar ring. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter.
 
 
 
Så fina lagrena blev 😀
 
 
 
 

Jordgubbsfyllning:

4 dl vispgrädde

200 g philadelphia

1.5 dl florsocker

2 tsk vaniljpulver

ca 500 g jordgubbar, i småbitar

 
Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig. Vispa sedan upp philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan jordgubbarna och rör ihop. Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp.
Tag fram anslagen och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lägg sedan på nästa anslag. Upprepa till sista anslaget och spackla sedan tårtan med resterande fyllning.
 
 
 
 
 
Spritsade grädde tillsammans med hackade öländskajordgubbar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lycka till !!!!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress